به علت های مختلفی فسخ قرارداد خرید و یا اجاره ملک، خیلی رایج است. با توجه به اینکه اثرات متفاوتی ممکن است به دلیل فسخ قرارداد خرید و یا اجاره ملک توسط طرفین قرارداد حاصل شود، تصمیم گرفتیم پاسخگوی سؤالات متداولی که در این زمینه مطرح می شود، باشیم.
به علت های مختلفی فسخ قرارداد خرید و یا اجاره ملک، خیلی رایج است. با توجه به اینکه اثرات متفاوتی ممکن است به دلیل فسخ قرارداد خرید و یا اجاره ملک توسط طرفین قرارداد حاصل شود، تصمیم گرفتیم پاسخگوی سؤالات متداولی که در این زمینه مطرح می شود، باشیم.
بندی در کلیه مبایعه نامه ها، قولنامه ها و همچنین قراردادهای چاپی که تنظیم آنها در دفاتر مشاور املاک صورت می گیرد و اکثر کلمات آن نیز به صورت عربی می باشد، عبارت است از «اسقاط کافه خیارات ولو خیار غبن فاحش». لازم به ذکر است که معمولاً طرفین معامله بدون توجه به بند خیارات در عقد قرارداد، اقدام به امضای آن می کنند.
سند عادی ملک ویژگی های مربوط به خود را دارد. یکی از این ویژگی ها این است که باید به صورت مکتوب باشد. به قولنامه ای که هنگام خرید و فروش ملک قبل از تنظیم سند رسمی بین فروشنده و خریدار امضا می شود سند عادی ملک گفته می شود.
مسایل حقوقی خرید و فروش زمین بسیار اهمیت دارند. آشنایی با این مسایل به شما کمک خواهد کرد که خرید مطمین تری را انجام دهید.قصدداریم مسائل حقوقی خریدوفروش زمین راموردبررسی قراردهیم.
پیش فروش آپارتمان یکی از موضوعات حقوقی پیچیده است که باید راجع به آن اطلاعات کافی داشته باشید. افزایش قیمت مسکن سبب شده است افراد به سمت قراردادهایی جذب شوند که نیاز به پرداخت مبلغ معامله به صورت یکجا نداشته باشد. در اینصورت سازندگان با دریافت مبلغ معامله به صورت مرحله ای اقدام به ساخت ملک می کنند.
هر چند بهای اجاره خانه به میزان خرید آن نیست، ولی افراد بایستی نکاتی را زمان انعقاد قرارداد اجاره همانند عقد قرارداد خرید خانه مد نظر قرار دهند تا با ضرر و زیان های مالی مواجه نشوند. در ادامه به معرفی اشتباهات مستأجران زمان عقد قرارداد پرداخته می شود.
پرداخت حق سرقفلی از طرف مستأجر به مالک صورت می گیرد. بنابراین، در تعیین میزان مبلغ سرقفلی، رونق کسب و اعتبار صنفی و شهرت تجاری که حاصل عمل مستأجر است تأثیری نخواهد داشت. در این مقاله قصد داریم به ارایه نکاتی در رابطه با حق سرقفلی بپردازیم.
شهرت و رونق ایجاد شده در ملک، ناشی از عمل مستأجر را حق کسب و پیشه گویند، در ادامه نکاتی را در رابطه با تفاوت های حق کسب و پیشه و سرقفلی ارایه خواهیم داد. حق کسب و پیشه می تواند هر مزیت و منفعتی را که یک رشته کسبی در رابطه با مشتریانش خواهد داشت، در برگیرد و به عمل مستأجر وابسته بوده و به تدریج به دست می آید.
وقتی که یک یا چندین نفر متعهد به انجام امری در برابر یک یا چندین نفر دیگر باشند و انجام آن نیز مورد توافق طرفین باشد، به آن قرارداد گفته می شود. از این رو، باید به نکات مهمی در رابطه با تنظیم قرارداد توجه نمایید که در ادامه مقاله شرح داده می شود.
بر اساس گفته های مسیولان وزارت راه و شهرسازی در سامانه املاک و اسکان اطلاعات هویتی 26 میلیون خانوار ایرانی موجود است که از این میان تاکنون تنها 4.5 میلیون خانوار در این سامانه ثبت نام نموده اند و مابقی افراد در صورت عدم ثبت نام در این سامانه، ملک و واحد سکونتگاهی آن ها در زمره خانه خالی تلقی می گردد و بر این واحدها مالیات اعمال می گردد
یکی از لغات پرکاربردی که تقریباً به گوش همه ما خورده است و اکثر افراد نیز، آشنایی لازم با معنا و مفهوم آن را دارند، "اجاره" می باشد. جهت تنظیم روابط در اجاره املاک و اموال، قانونگذار به پیش بینی قوانین و مقررات اجاره پرداخته است. که در این مقاله می خواهیم مهمترین آنها را شرح دهیم.
به ملکی که دارای بیش از یک مالک باشد ملک مشترک یا همان مشاع اطلاق می گردد. به این معنا که، هر مالک از حق دخل و تصرف در کلیه بخش های ملک برخوردار است. در این مقاله قصد داریم به شرح مراحل فروش ملک مشاع جهت اطلاع مالکان املاک مشاعی بپردازیم.
منظور از حق ارتفاق چیست؟ دفاع از این حق به چه صورت است؟ کدام حقوق جزء این حق محسوب می گردد؟ به حق شخص در ملک دیگر، حق ارتفاق گویند. صاحبان املاک، قادر به دادن هر حقی در ملک خود به دیگری بوده و در این شرایط، نحوه استحقاق، از عقد یا قراردادی که برای آن حق اعطا می شود، تبعیت می کند.
در این مقاله جهت آشنایی بیشتر شما با مفاهیم حقوقی، به ارایه اصطلاحات حقوقی پرکاربرد از قبیل اباحه، اتلاف، اثاث البیت، اخذ به شفعه، اجرت مثل، احد شرکا، اقباض، ابراء، اجاره معاطاتی و واژگانی از این قبیل خواهیم پرداخت. پس بهتر است که تا پایان این مطالب ما را همراهی نمایید.
همواره سعی در انعقاد قراردادهای اجاره خود، با امضای دو شاهد در زیر اجاره نامه نمایید. در صورت عدم انجام این کار، قانون روابط موجر و مستأجر تصویب شده در سال 1367، به ویژه در مقوله تخلیه فوری ملک بعد از اتمام مدت اجاره، شامل حال شما نخواهد شد. در ادامه به ارایه نکات حقوقی مربوط به آپارتمان نشینی خواهیم پرداخت
به دلیل شیوع برخی بیماری های مشترک میان انسان و حیوان و همچنین آلودگی محیط زیست، نگهداری سگ در آپارتمان منع گردیده است. از دیدگاه بهداشت محیط زیست، بیماری هایی از قبیل هاری، بیماری های انگلی و عفونی و بروز انواع قارچ ها بین انسان و حیوان مشترک می باشد. بنابراین به موجب قانون تملک آپارتمان ها، نگهداری سگ در آپارتمان ممنوع است.
ملکیتا ملکی بی همتا